Växtvärket

BRF Trädloungen

BRF Trädloungen

Brf Trädloungen är ett nyproduktionsprojekt av fastighetsutvecklarna Nordr. Precis intill kalkbrottet i Limhamn bygger de ett mindre kvarter med trähus, här byggs såväl radhus som lägenheter och tillsammans delar de boende en gemensam gård. Nordr ville ge sina kunder en unik möjlighet att vara med och forma sin framtida gemensamma gård samtidigt som de lär känna varandra och skapar en gemenskap redan innan inflyttning och Växtvärket fick möjlighet att driva processen för utformningen av gården.

Img 4259

Skiss i skala 1:1

Under flera workshops tillsammans med de boende skissade och diskuterades idéer för hur gården skulle formas fram. Bland annat genom skiss i skala 1:1 med spillvirke från bygget av deras framtida hem.

BRF Trädloungen

Utifrån de idéer som kom fram tog sedan ett gestaltningsförslag fram som färdigställdes under 2023, dels genom entreprenad, dels genom gemensamma arbetskvällar där de boende tillsammans med Växtvärket och representanter från Nordr byggde pergola, planterade och åt tillsammans. Detta med förhoppning om ett starkare och mer resilient grannskap där människor känner varandra och ett större ägandeskap av den gemensamma utemiljön.

Illustrationsplan Brf Trädloungen Utan Text Kompri

Växtvärket fick möjlighet att driva processen för utformningen av grönytan. Under flera workshops tillsammans med de boende skissade och diskuterades idéer för grönytan fram, bland annat genom skiss i skala 1:1 med spillvirke från bygget av deras framtida hem. Under våren och sommaren 2023 kommer idéerna att ta plats i det nya bostadsområdet och landskapsarkitekter och odlingspedagoger från Växtvärket kommer genomföra flera workshops på plats för att tillsammans med de boende färdigställa grönytan, diskutera framtida förvaltning och lära av varandra.

Tillbaka till projekt
crossmenu