Utbytet

Inom Busfröprojektet gjorde vi år 2015 en liten pilot vi kallade Utbytet.  Här har lärare och elever från två förskoleklasser, en från Hallenborgskolan i Rydsgård och en från Sofielundsskolan i Malmö, först etablerat kontakt och brevväxlat med varandra.

Den 29 april möttes de hemma hos musikern och rytmikpedagogen Karin Holmström i Solberga, strax utanför Rydsgård. Här stod Växtvärket för ett heldagsprogram, där barn och pedagoger möttes genom olika kultur- och naturaktiviteter. Dagen delades in i tre stationer: 1) pyssel och frösådd med Karin Holmström 2) Afrikasagor – en musik- och dramaworkshop med skådespelaren Nina Norén och musikern José Pereelanga och 3) en tipsrunda genom den lilla byn Solberga. Däremellan fick barnen äta lunch i trädgården, provsitta traktorn, kolla in hönsen, klappa katten och hästarna m.m.

Projektets syfte är att få barn från stad och land att mötas, utbyta erfarenheter och lära av varandra och genomförs med medel från Malmö stad och Sten K Johnsons stiftelse.

Bilderna är från planeringsmötet, dagen i Sofielund. De finaste fotona är tagna av fotograf Jacques Montel från Galleri Seved som var med oss hela dagen i Solberga. De ingick också i en liten klassrumsuställning under Sofielundsskolans dag den 4 maj.

Stort tack till Agneta Mårtensson, förskollärare på Hallenborgsskolan, utan vars stora engagemang och fina insatser det här projektet aldrig blivit så bra.

Planering

Planeringsmöte av Utbytet med José Pereelanga, Nina Norén och Karin Holmström. Foto: Marika Yamoun

Utbytet i Solberga, foto: Jacques Montel

Klassrumsutställning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.