Framtidsveckan!

Igår drog Framtidsveckan Malmö: Sofielund igång. Växtvärket tillbringade dagen på Sofielundsskolan tillsammans med barn från både Busfröprojektet och Utbytet. Bl. a. fylldes skolgården av barn som hjälpte oss att plantera om växter som klasserna FB och 1B sått för några veckor sedan. De omplanterade växterna fraktades sen med hjälp av MOVEBYBIKE till Makroskopet på Nobelvägen 21 där de nu finns att beskåda i fönstret. Det är här vi kommer att hålla pyssel- och odlingsworkshop på fredag 8/5 14-17.

Utöver odling ordnade Växtvärket tillsammans med Full Powa trumbyggarworkshop som avslutades med en storartad konsert med alla nybyggda trummor inne i skolan.

Trumworkshop med Rico Persson

Initiativtagare till Framtidsveckan Malmö: Sofielund, som äger rum 4-10 maj, är Studiefrämjandet, Glokala folkhögskolan, Globala Malmö, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Garaget & Naturskyddsföreningen, och veckans aktiviteter sker på flera olika platser runt om i stadsdelen.

Växtvärket kommer som sagt att hålla till på Makroskopet på fredag 8/5 14-17, och alla är välkomna på drop-in för en odlings- och pysselverkstad för både barn och vuxna. Hitta vår programpunkt här http://malmo.framtidsveckan.net/program/sa-busfron-med-vaxtvarket/.

Mer information om Framtidsveckan Malmö: Sofielund hittar ni på http://malmo.framtidsveckan.net/ och https://www.facebook.com/Framtidsveckanmalmo

Framtidsveckan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *