Februari = Äppelmånad

Växtvärkets första månad 2015 har präglats av äpplen och vårt fina samarbete med Galleri © Seved och Mötesplats Seved kring utställningen Äpplet. Under februari får barn från Sofielund med omnejd besöka utställningen, vilket har varit väldigt uppskattat från alla håll. Galleristen Jacques Montel, Mötesplatsens Stefan Lennartsson och vår Växtvärkare Erikka Chapman är då på plats och bjuder barn och pedagoger på varm äppeldryck som tillreds över öppen eld utanför galleriet.

Så här skriver Jacques Montel den 3 februari på Facebookgruppen Galleri © Seved: ”17 glada barn har just varit på galleriet. Bildspel, foton, varm äppledryck och äppleklyftor serverades det. Det hela avslutades med ett gruppfoto som kommer att skänkas till klassen.” Därtill får barnen skriva något om äpplen på en lapp som sätts upp i ett äppelträd utanför galleriet. Ett urval av dessa kommer att finnas med i en fotobok som Galleri © Seved nu jobbar för fullt med. Äppelträdet ska efter utställningen planteras ut någonstans på Seved och tillägnas förstås alla barn på Sofielund.

Bakom Äppelkulissen pågår också många andra spännande saker, som har med planerandet av Busfröprojektet VT-15 att göra. Nu på måndag träffas t ex tre mycket taggade Växtvärkare, varav två helt nya, för att diskutera och grovplanera kulturdelen. Så sent som den här veckan, har vi nämligen fått två nya tillskott på Växtvärket i kulturledarna Rodrigo Sebastiàn Gomez Soto och Fride Sandberg Nilson. Dem presenterar vi lite närmare här nästa vecka.

Har du inte hunnit se utställningen? Gör det! Den pågår till den 22 februari. Galleriet är öppet varje helg. Alla barn är välkomna!

Trevlig helg!

Hälsningar Marika,
en av flera krafter på Växtvärket Malmö
(med huvudansvar för kulturdelen)

Publicerat den
Kategoriserat som Äpplen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.