Familjeodling

ONSDAGAR 16.00 – 18.00

Barn och vuxna som tillsammans odlar, bygger, grillar och umgås… Vi vill blanda mys med lek och odling. Låter det inte härligt? Sedan mars 2018 har vi drivit en social odling på Guldängen. Här har vi odlingsträffar på onsdagskvällar mellan kl 17 och 19 (När det blir mörkare byter vi till kl 16-18). Under odlingsträffarna handlar det mycket om det sociala avsända hänget, men vi kan också:


  • Odla tillsammans på gemensamma ytor.
  • Bygga och underhålla olika projekt såsom drivbänk, växtstöd, kompost, toplistkupa till bin, kanske till och med komposttoalett?
  • Grilla och fika vid vår grillplats.
  • Ha aktiviteter såsom äppelmustning.
  • Bygga olika projekt i byggleken, som hinderbanor, vattenlekar, kojor, agilityhinder och lådbilar.

Kostnad: 50 kr/familjemedlem för ett år. I kostnaden ingår medlemskap i föreningen, egna upphöjda odlingsbäddar, startkit med sallad, lökar eller annat om så önskas, jord, möjlighet att använda våra redskap, och att vara med på samt att påverka innehållet på odlingsträffarna.

Plats: Guldängen är en bygglek och en stadsodling i Uddeholmsparken på Sofielund. Hitta oss på facebook på https://www.facebook.com/guldangen/.

OBS! Guldängen är barnens park och det vill vi ska synas även i familjeodlingen. Familjer utan barn är tyvärr inte riktigt välkomna, än i alla fall. Detta är ett tillfälle för barn och deras vuxna att göra något kul tillsammans 🙂