Familjeodling

Under odlingssäsongen samlas barn och deras vuxna på Guldängen för att tillsammans odla, bygga, grilla och umgås. En unik blandning av mys, lek och odling. Låter det inte härligt? Sedan mars 2018 har vi drivit denna sociala odling på Guldängen. Odlingsträffarna sker varje vecka och innehåller bland annat:

  • Odling tillsammans på gemensamma ytor.
  • Bygga och underhålla olika projekt såsom odlingsbäddar, växtstöd och kompost.
  • Grilla, laga mat och fika vid vår grillplats.
  • Aktiviteter utifrån årstid såsom äppelmustning, besök hos våra bin, växtfärgning, testa att göra egna produkter av det odlingarna ger (t ex, örtsalt, kimchi, ringblomssalva).
  • Möjlighet att bygga kojor och andra projekt i byggleken.

Kostnad för ett år: 100 kr/familjemedlem från fyra års ålder. I kostnaden ingår: En odlingsträfff/vecka under april till september där ni är med och påverkar innehållet, medlemsskap i föreningen, gemensam odling i upphöjda odlingsbäddar, tillgång till frön, plantor, jord, redskap och övrigt som krävs till odlingarna.

Plats: Guldängen är en bygglek och en stadsodling i Uddeholmsparken på Sofielund. Hitta oss på facebook på https://www.facebook.com/guldangen/.

Datum och tider 2023: Årets familjeodling kommer att äga rum på onsdagar kl 17 -19. Vi träffas preliminärt från 12 april till 27 september (kan ändras beroende på väder).

OBS! Guldängen är barnens park och det vill vi ska synas även i familjeodlingen. Familjer utan barn är tyvärr inte riktigt välkomna, än i alla fall. Detta är ett tillfälle för barn och deras vuxna att göra något kul tillsammans 🙂

Här kan ni göra en intresseanmälan till Familjeodlingen 2023!