Bli volontär

Nu söker vi dig som vill hjälpa oss erbjuda uteaktiviteter i höst. Vi arbetar i Malmö på vår bygglek Guldängen, som ligger i Uddeholmsparken i Sofielund, samt på Naturmolnet, grannskapsträdgården vi driver i korsningen Rolfsgatan/Palmgatan på Sofielund. Båda platserna behöver vi också hjälp att ta hand om under senhösten och vintern, då den pedagogiska verksamheten avtar.

Vårt arbetssätt

Vi arbetar med upplevelsebaserad inlärning. Barnen får odla, elda, träffa bin, såga, spika och borra. Med oss vuxna i bakgrunden får de ta initiativ, bedöma risker och utmana sig själva. För att hjälpa varandra, klara av utmaningar och ta sig mot sina gemensamma mål blir gruppen och samarbetsförmågan viktig – och plötsligt har de byggt sitt eget hus.

Vad är en bygglek?

I korthet så är en bygglek en lekplats som barnen själva bygger och skapar. Bygglekar är alltid bemannade lekplatser. Det finns många bygglekar i världen men bara ett par stycken i Sverige. Titta på Guldängens facebook-sida för att se ungefär hur det kan se ut.

Specifika önskemål

Du som söker ska vara över 18 år och tala svenska. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta med barn och unga samt ha ett ödmjukt och professionellt bemötande. Odlingsintresse eller snickarintresse är en bonus!

Minimiåtagande

Vi ser gärna att du kan åtminstone något stående pass i veckan. Fundera på vad som skulle passa dig så kan vi hitta rätt omfattning tillsammans. I dagsläget har vi inte helgaktiviteter men ser ett behov av det och skulle gärna kunna erbjuda det. I det fallet skulle uppdraget kunna innehålla ett projektledarskap. Det vi har i dagsläget är barngrupper hela dagarna tis-fre, familjeodling på onsdagskvällar samt öppet för allmänheten på torsdagskvällar.

Intresserad? 

Maila till oss på info@vaxtvarket.se och berätta om dig själv, dina intressen och varför du är intresserad av att bli volontär på Växtvärket. Välkommen!