Tjänster

★ Bygglek och odling som pop-up event – I kojornas land

Under Malmö Garden Show 2014 till 2018 har vi utvecklat ett koncept som väver samman odling och bygglek, som nu mynnat ut i vår egen bygglek Guldängen. Tillsammans med barn bygger vi en by av kojor. Barnen är byggmästare och vi medhjälpare. Runtomkring och inuti kojorna planteras det. Barnen väljer kärl (En gitarr, en stövel, en byrålåda?) och var den ska planteras. Utöver detta finns pysselbord där du kan så frö i tidningskrukor, rita din drömkoja eller bygga en barkbåt att segla runt med i kojlandets dammar.

★ Pop-up bygglek – Snickarverkstan på hjul

Ett mer slimmat koncept på samma tema, men utan odling: Byggleken kommer till er. Erbjuda barn & unga möjligheten att få skapa och bygga med riktiga verktyg och olika material. Med finns pedagoger som kan instruera och inspirera.

★ Vilda Växtern – Odlingsaktviteter för barn

Ibland är vi med på festivaler och andra arrangemang och gör olika odlingsaktiviteter för barn. Dessa idéutvecklas ofta specifikt inför de olika arrangemangen. Det kan vara fröbomber, ätbart slajm, blomsterbinderi, tidningskrukor, doftgodis, ampeltillverkning, växtorientering, bibingo eller landart… eller något annat som vi kommer på.

★ Miniskogsträd Vi hjälper er skapa en pedagogisk och vacker odling

Vi har under tre årstid arbetat fram ett koncept som gör det enkelt att anlägga små skogsträdgårdar på olika platser i staden. Vi kan ta fram paket som passar villa- trädgården, skolgården och för den kommunala parken.

★ Skogsträdgårdsworkshops – Vad är en skogsträdgård och hur kan den användas?

Här går vi igenom skogsträdgårdens olika teman och hur du enkelt kan starta upp en skogsträdgård. Vi kan erbjuda 1 timmes föreläsningar till endagskurser. Olika workshops kan beställas och genomföras både utomhus eller inomhus. Teori varvas med praktik.

★ Mobilt musteri – Äppelfest!

Vi kommer till er med äppelpress och kross och mustar äpplen.

★ Bygg en dome!

Vi kommer och bygger en växthusdome med eller åt er 🙂

★ Barnkalas i Guldängen

Ge ditt barn en unik födelsedagsfest med kojbygge och grillning i vår bygglek Guldängen!

Hur och vad kostar det?

Kontakta oss på info@vaxtvarket.se eller 0706413431 med önskemål så tar vi fram förslag på genomförande och pris.