VÄXTVÄRKET

Växtvärket Malmö är en ideell förening vars syfte är att verka för att barn i unga åldrar i Malmö ska få möjlighet att utforska och inspireras av stadens gröna närmiljöer. Just nu driver Växtevärket Malmö arvsfondsprojektet ”Guldängen – bygglek som demokrativerkstad” samt odlingsaktiviteter för barn i Odlingsträdgården i Folkets Park. Vi odlar också potatis med skolklasser på Lindängelund, bygger skogsträdgård med MKB fritids i Rosengård, odlar med Yallatrappan i Sofielund och deltar i olika events och festivaler som Malmö Garden Show, NGBG festivalen, Baobab och Ekostadens dag.

 

I KOJORNAS LAND

Växtvärket har arrangerat kojlandet på Malmö Garden Show 2014, 2015, 2016 och 2017.

 

BARNENS BALKONG

Växtvärket har inrett en ”barnens balkong” tillsammans med barn och pedagoger från Augustenborgs förskola och två lågstadieklasser från Sofielundsskolan till MGS 2016.

 

BYGGLEK I FOLKETS PARK

Ett kojland med fritt byggande och pedagogledda byggaktiviteter för barn i åldrarna 3-13 under juni, juli och augusti 2016.

 

ODLINGSTRÄDGÅRDEN I FOLKETS PARK

En öppen odlingsyta i Folkets park med pedagogledda odlingsaktiviteter för barn i åldrarna 3-13 år under 2016 och 2017.

 

VÄXTHUSDOME PÅ EKOSTADENS DAG

En  byggaktivitet för barn i åldrarna 7-17 under Ekostadens dag 2016.

 

TAKE-AWAY ODLING PÅ RIBBAN

En tvådagars odlingsaktivitet för Malmö Fritidsförvaltning och besökarna på Ribban i Malmö sommaren 2016. Aktiviteterna var anpassade för barn och deras vuxna och fokus låg på att återbruk och ta hem-odling.

 

BUSFRÖNA I SLOTTSTRÄDGÅRDEN

Sedan 2014 har Växtvärket i samarbete med Mötesplats Seved drivit pedagogiska odlingsaktiviteter för skolor- och förskolor i Sofielundsområdet. Klasserna har fått stöd och hjälp att odla ekologiskt på en egen odlingslott i Slottsträdgården.

 

GULDÄNGEN

Växtvärket har beviljats ett treårigt arvsfondsprojekt för att starta en bygglekplats och en skogsträdgård i Gullängsparken i Malmö. Där tar vi emot fritidsgrupper, förskolegrupper, skolklasser, nyanlända och allmänheten och skapa en ny, sprakande, pedagogisk mötesplats.