Om föreningen


Vad vi gillar och har gjort

Växtvärket är en förening som brinner för barn, hållbarhet, odling och bygglek. Tillsammans med barn skapar och aktiverar vi gröna lärmiljöer och mötesplatser i vår stad och har sedan 2014 genomfört uppskattad verksamhet inom utepedagogik, stadsodling och bygglek. Vi arbetar i Malmö och har pågående verksamhet i Sofielund, Guldängen, Uddeholmsparken. Vi har även verksamhet i Folkets Park och har gästat flera platser runt omkring i Malmö, som Sege Park, Kroksbäck, Slottsträdgården, Lindängelund, Hyllie, Rosengård, Seved och under fem år Malmö Garden Show.

I KOJORNAS LAND

Växtvärket har arrangerat kojlandet på Malmö Garden Show 2014 till 2018.

BARNENS BALKONG

Växtvärket har inrett en ”barnens balkong” tillsammans med barn och pedagoger från Augustenborgs förskola och två lågstadieklasser från Sofielundsskolan till MGS 2016.

BYGGLEK I FOLKETS PARK

Ett kojland med fritt byggande och pedagogledda byggaktiviteter för barn i åldrarna 3-13 under juni, juli och augusti 2016.

ODLA I PARKEN I FOLKETS PARK

En öppen odlingsyta i Folkets park med pedagogledda odlingsaktiviteter för barn i åldrarna 3-13 år under 2016 till 2018.

VÄXTHUSDOME PÅ EKOSTADENS DAG

En  byggaktivitet för barn i åldrarna 7-17 under Ekostadens dag 2016.

TAKE-AWAY ODLING PÅ RIBBAN

En tvådagars odlingsaktivitet för Malmö Fritidsförvaltning och besökarna på Ribban i Malmö sommaren 2016. Aktiviteterna var anpassade för barn och deras vuxna och fokus låg på att återbruk och ta hem-odling.

BUSFRÖNA I SLOTTSTRÄDGÅRDEN

Sedan 2014 har Växtvärket i samarbete med Mötesplats Seved drivit pedagogiska odlingsaktiviteter för skolor- och förskolor i Sofielundsområdet. Klasserna har fått stöd och hjälp att odla ekologiskt på en egen odlingslott i Slottsträdgården. 2018 togs verksamheten över av Malmö Stad.

GULDÄNGEN

Växtvärket har beviljats ett treårigt arvsfondsprojekt för att starta en bygglekplats och en skogsträdgård i Gullängsparken i Malmö. Där tar vi emot fritidsgrupper, förskolegrupper, skolklasser, nyanlända och allmänheten och skapa en ny, sprakande, pedagogisk mötesplats.